El tiempo - Tutiempo.net

Les Borges rememora el referèndum inaugurant el Parc del Primer d’Octubre

L'alcalde, Joaquim Calatayud, informant als concentrats, que es van mantenir vigilants durant tota la jornadaDiumenge 30 de setembre a les 13h, les Borges del Camp inaugurarà el Parc del Primer d’Octubre per commemorar la data en què es va celebrar el referèndum en 2017. L’espai escollit és el llac de la Font de les Escales i la zona verda que l’envolta.

Després del descobriment d’una placa i de diversos parlaments, les persones assistents estaran convidades a un vermut popular.

També s’hi instal·larà l’urna del desig groc per recollir els desitjos dels borgencs i borgenques en relació al procés d’autodeterminació català i de suport a les preses i presos polítics i les persones exiliades.

L’endemà dilluns 1 d’octubre, la commemoració d’aquesta fita continuarà a les 20.15h al pati de l’escola Rocabruna, punt de votació del referèndum. Amb el nom “Reivindiquem el mandat del Referèndum”, es llegirà un manifest i es projectaran imatges (amb veu en off) de la vivència del referèndum a les Borges del Camp.

A continuació es presentarà la placa commemorativa “Aquí vam votar, aquí vam guanyar”, i per acabar hi haurà un refrigeri per a les persones assistents.

De fet l’1 d’octubre de 2017, des d’abans de les 7 del matí, un bon gruix de borgencs i borgenques es van aplegar al punt de votació per impedir el seu tancament per part dels Mossos d’Esquadra. Ja un cop es va iniciar la votació i van començar a córrer les primeres imatges de la policia nacional atacant catalanes i catalans indefensos en punts de votació de diverses localitats catalanes, els borgencs i borgenques van bloquejar amb cotxes els carrers d’accés al punt de votació i durant tot el dia més de 300 persones van romandre de forma permanent a l’escola per protegir urnes i vots, en un ambient de tensió continguda i consternació per la violència policial en altres municipis propers com Mont-roig del Camp.

Els actes commemoratius d’aquesta fita a les Borges del Camp estan organitzats per l’Ajuntament i per les seccions locals del l’ANC i Òmnium Cultural.

Llegir 11288 vegades
Dijous, 27 Setembre 2018 08:54