Vés al contingut

La Mostra d’Entitats i Sant Jordi omplen d’activitats la Primavera Cultural borgenca

La  IV Mostra d’Entitats i la celebració de Sant Jordi concentren la major part de la vintena d’activitats previstes per celebrar la Primavera Cultural de les Borges del Camp, que tindrà lloc del 16 d’abril al 18 de maig.

El programa s’obre aquest mateix diumenge, 16 d’abril, a les 10.45h, amb la 2a Cursa d’Orientació Serè i Marinada des de la pista del Centre Cultural Marinada. L’activitat acabarà cap a les 13h, quan hi haurà ballada del gegants i un vermut popular.

El gruix de la Primavera Cultural borgenca serà el cap de setmana del 22 i el 23 d’abril, amb la Mostra d’Entitats i la Diada de Sant Jordi. La pista del Centre Cultural Marinada obrirà les portes a la Mostra d’Entitats, el dissabte 22, a partir de les 11 del matí, però ja des de les 10h, al pati de l’escola Rocabruna, hi haurà partits de bàsquet 3x3 a càrrec del Club Bàsquet Rocabruna.

A la pista de Cal Dasca, a les 11 h, la fisioterapeuta Dolors Sentís oferirà activitat física per a  tothom, mentre a les 11.30h l’AMPA de l’escola prepararà un taller de còmic. A les 12h, l’Aplec de la Sardana organitza una ballada per a tothom de la dansa més bonica de totes les danses que es fan i es desfan.

A la mateixa hora, per a qui no li agradi ballar, la referent de benestar emocional del Grup Motor Comunitària del CAP les Borges, Anna Tost, dirigirà una activitat de relaxació i “mindfulness”.

La xaranga Bufacanyes posarà animació, música i gresca a la Mostra a partir de les 12.30h i, a les 13h, qui vulgui podrà participar en les visites al Museu de la Ràdio. Els gegants també animaran la Mostra amb els seus balls a partir de les 13h.

Ja a la tarda, a les 17h, la metgessa de família Laia Gené i la infermera M. José Hernández faran un taller de primers auxilis a la Sala d’Entitats i, mitjà hora més tard, els Amics de l’Ermita explicaran “La Petita Història de l’ermita en la Mare de Déu de la Riera” en format conte.

A les 18h, hi haurà una demostració de judo, mentre a les 19h es farà una exhibició de ballet de la Roser Prats. La tirada de la Colla Infantil de Diables tancarà la intensa Mostra d’Entitats d’aquest any.

A més, durant tot el dia hi haurà diverses activitats per tastar els gegants i el timbal, de manualitats, un “Beer point” de la Colla de Joves, i “L’avellana és nutritiva” i “El meu poble” a càrrec del Grup Motor Comunitària del CAP.

Entre mig, i per recuperar forces, hi haurà els pintxos preparats per les diferents entitats, com el vermut, truita de patates, mini-hamburgueses i mini-frankfurts, montaditos, dolços, estofat de senglar i cafè i combinats. Els pintxos es començaran a servir a partir de les 12h. Prèviament es podran comprar els tiquets, a partir de les 11 h: 2,5 euros el pintxo, 1,5 euros les begudes o el tast de vins i 1 euro el cafè.

L’endemà, 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, al passeig de l’Hort del Dasca l’AMPA de l’Escola Rocabruna i la de l’Institut Fontanelles posaran parades de llibres i roses des de les 9 del matí. A les 11h, a la pista del Centre Cultural Marinada, hi haurà tallers infantils, i a les 12h , a la plaça de la Dona, se celebrarà un acte d’homenatge a l’escriptor reusenc Xavier Amorós, en l’any que es commemora el centenari del seu naixement. La Diada es tancarà a les 18h amb una demostració de ballet per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra el 29 d’abril, a la pista del Centre Cultural Marinada.

Després d’aquest intens cap de setmana, tindrem uns dies per recuperar forces, fins el dijous 27 d’abril, en què l’ermita acollirà una celebració eucarística amb motiu de la Mare de Déu de Montserrat, a les 7 de la tarda. S’aprofitarà per a fer una fotografia de grup de les dones que porten el nom de la patrona de Catalunya.

L’endemà, divendres 28 d’abril, al Centre Cultural Serè, a les 19.30h, la companyia Teatre de Maleta oferirà l’obra “Recony”, un xou imprès sobre el tractament de gènere.

El mes de maig, l’activitat es trasllada als dies 6 i 7, quan l’ANC del municipi recollirà signatures per a la campanya “Nosaltres acusem”, amb què l’entitat demana al Parlament que investigui la persecució judicial de l’independentisme català. La recollia de signatures serà de les 18 a les 20h.

La Primavera Cultural de les Borges del Camp es tancarà amb una activitat solidària que requereix de la generositat del màxim de persones: la campanya de donació de sang que periòdicament arriba al nostre poble. Serà el dijous 18 de maig, a partir de les 16.30h al Centre Cultural Serè.

L’Ajuntament des les Borges del Camp vol agrair a la Taula d’Entitats i a totes les associacions del poble la seva col·laboració i compromís en totes les activitats previstes per celebrar la primavera al municipi. La vostra participació en tots els actes serà la millor recompensa.

Comparteix