El tiempo - Tutiempo.net

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet inaugura la depuradora de les Borges del Camp

DEPURADORAAquest proper divendres 25 de gener, a les 09.30h, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, visitarà les Borges del Camp per inaugurar la depuradora del municipi, juntament amb l’alcalde, Joaquim Calatayud.

La depuradora se situa al marge esquerre de la riera d’Alforja i es va començar a construir fa 10 anys amb una capacitat de tractament de 905 m3/dia i amb un pressupost d’inversió per part de l’Agència Catalana de l'Aigua d’1,9 milions d’euros. Malauradament l'obra va quedar interrompuda a causa dels problemes de gestió que va patir l'ACA, mentre que també hi ha hagut retards a causa dels problemes en la relació amb l'empresa que havia de subministrar l'energia elèctrica. 

Per poder posar en marxa la depuradora, l’ACA ha hagut d’invertir 733.000 euros més, IVA inclòs, per fer la connexió elèctrica de la instal·lació i posar l’equipament del maquinari necessari.

Després d’un període de proves a càrrec de l’empresa que ha fet aquestes obres, la gestió de la depuradora passarà al Consell Comarcal del Baix Camp, que actualment és responsable del funcionament de 13 depuradores de la comarca.

Cal recordar que el retard en la posada en marxa de la depuradora va propiciar una denúncia contra l'alcalde de les Borges, Joaquim Calatayud, per delicte ecològic, que va acabar en un judici del qual finalment ha quedat absolt.

mapa depuradora

Llegir 7125 vegades
Dimarts, 22 Gener 2019 09:48