El tiempo - Tutiempo.net

Sardinada i havaneres a les Borges, un clàssic per a les caloroses nits d’estiu

p1dgc66he4p8b1cge19bu7r11me8nEl grup d’havaneres Balandra va tancar, aquest dissabte, 20 de juliol, una nova edició de la sardinada popular de les Borges, una cita habitual dins el calendari estiuenc. Les havaneres més tradicionals i el rom cremat es van afegir a una nit ben calorosa, amb el termòmetre marcant 25 graus.

Abans de les havaneres, però, els més de 250 assistents a la sardinada es van cruspir 55 quilos de sardines, més de 1.500 unitats que, com sempre, va cuinar l’equip habitual d’homes i dones, aquestes últimes integrants de l’Associació de Dones Borgenques. Per la seva part, la brigada municipal i l’Ajuntament de Les Borges van ocupar-se de la logística: taules, cadires, escenari i preparatius per fer possible la vetllada, que es va celebrar a la pista del Centre Cultural Marinada.  

Cal agrair de forma entusiasta a l’equip de voluntàries i voluntaris l’esforç que fan per preparar la sardinada ja que a la temperatura ambiental cal afegir-hi l’alta temperatura de les brases. Tot plegat un ambient calorós que voluntaris i voluntàries afronten amb ganes, dedicació i sobretot amb l’experiència d’anys preparant aquest àpat.

Finalment, i de forma ordenada, taula a taula, les fileres es van anar formant per recollir les sardines, acompanyades d’oli, salsa verda, pa i anar fent. Un sopar que es complementa amb gelat i amb tot allò que molta gent es porta de casa: des de coca amb recapte fins cocs ràpids, licors, fruita, aperitius, fruits secs, etc. I així, un any més, la sardinada, rematada amb el rom cremat de fi de festa, va tornar a omplir una de les nits d’estiu borgenques més concorregudes.

Llegir 6241 vegades
Dilluns, 22 Juliol 2019 08:32