El tiempo - Tutiempo.net

La Capvuitada d’enguany no es cancel·la

capvuitada20

Les Borges del Camp renovarà, malgrat la crisi sanitària actual, el seu Vot de Poble amb la festa de la Capvuitada del Corpus.

La situació de crisi sanitària que estem vivint ha canviat de forma radical les rutines i el dia a dia del poble. Anem avançant, però encara estem molt lluny d’arribar a la normalitat en què vivíem. Aquesta situació ha provocat la suspensió de tots els actes que s’havien d’organitzar al nostre municipi des de mitjans del mes de març.

No és la voluntat de l’Ajuntament ni de la Parròquia, però, cancel·lar la festivitat de la Capvuitada del Corpus, un Vot de Poble que fa més de 200 anys que les Borges del Camp celebra. Com podreu comprendre, la festa no es podrà celebrar tal com tradicionalment s’ha fet, sinó que s’haurà d’adaptar als moments que vivim.

En aquest sentit, la comissió formada per l’Ajuntament i la Parròquia ha cregut oportú, però, buscar una manera perquè la població de les Borges del Camp hi pugui participar activament, en tant que es tracta d’un Vot de Poble i, per tant, és una festa que neix en el sí dels borgencs i borgenques. Havent estat estudiant la manera d’aconseguir-ho, s’ha decidit que una manera de també fer-ho extensible a tota la població, i no només als veïns dels carrers per on passaria la processó, és guarnint els balcons de les cases del poble amb domassos, pancartes o cartells decorats amb motius que ens recordin les catifes de flors. Creiem que pot ser una bona manera per recordar, aquell dia, que el poble està de festa, malgrat no poder-ho celebrar amb normalitat.

Properament, es repartirà el programa oficial d’actes de la Capvuitada, on s’informarà sobre quin format adoptaran els actes que centren aquesta festa i de quina manera es podran seguir. Agraïm, per endavant, la col·laboració que sempre ens brindeu i que, estem segurs, enguany també ens donareu per garantir que el Vot de Poble llueixi de la millor manera possible, tenint en compte el context en què ens trobem, com tantes generacions de borgencs i borgenques han fet.

Llegir 3353 vegades
Dijous, 28 Mai 2020 11:06