El tiempo - Tutiempo.net

L’Ajuntament de les Borges del Camp posa en marxa l’Arxiu Fotogràfic Municipal

LogoarxiuDes de l’Ajuntament de les Borges del Camp s’ha impulsat el projecte de la creació de l’Arxiu Fotogràfic Municipal. L’Arxiu tindrà un format digital, a fi de ser més accessible per a qualsevol persona interessada en consultar-lo. L’objectiu d’aquest Arxiu, per tant, no és altre que establir un fons d’imatges, vídeos o documents d’interès per a la divulgació històrica i cultural de la nostra vila.


Per a què aquest projecte sigui possible, és imprescindible la participació i la col·laboració de tots els borgencs i borgenques de dins i fora vila. En aquest sentit, fem una crida per a recollir fotografies, vídeos amb qualsevol tipus de suport o documents d’interès general. La temàtica d’aquest material només cal que compleixi les següents condicions: que siguin fotografies, vídeos o documents fets a les Borges o bé que hi apareguin persones de les Borges i que siguin anteriors a 1990.

Aquest material es pot facilitar per a l’Arxiu Fotogràfic Municipal de diverses maneres.
- Enviar les fotografies o els documents escanejats en alta resolució a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i els vídeos, en format digital.
- Portar les fotografies, els vídeos o els documents a l’Ajuntament els divendres, de 10.00 h a 11.00 h, a partir del 10 de gener de 2020. En el cas de les fotografies i els documents, seran escanejats i retornats al mateix moment. En el cas dels vídeos, depenent del tipus de suport s’hauran de deixar fins a la seva conversió en format digital. Si hi ha dificultats per al desplaçament fins a l’Ajuntament i s’avisa prèviament, el material es pot recollir al domicili.

Les fotografies, els vídeos i, si s’escau, els documents hauran d’anar acompanyats de la següent informació d’identificació:
- Datació (exacta o aproximada).
- Identificació, si s’escau, de l’acte que es visualitza.
- Identificació, si es coneix, de les persones que apareixen.
- Identificació de la persona que aporta el material perquè consti al registre.

Aquesta informació es pot aportar a través del correu electrònic, apuntada en un full a part o de manera oral en el moment d’escanejar-la.
Demanem, doncs, la col·laboració dels borgencs i de les borgenques per a constituir aquest fons per a la conservació i la divulgació de la memòria històrica col·lectiva de les Borges del Camp.
Us animem, també, a visitar l’exposició El record de la mirada, que s’inaugurarà el diumenge 22 de desembre, a les 13.15 h, a la Sala d’Exposicions del Centre Cultural Marinada. L’exposició consistirà en una mostra de fotografies incloses en aquest Arxiu Fotogràfic Municipal. Els horaris de visita els trobareu al programa d’actes de Nadal.

Llegir 3886 vegades
Dimecres, 27 Novembre 2019 12:35