El tiempo - Tutiempo.net

La festa de la Capvuitada s’adapta a la situació d’emergència sanitària actual

P1200466Aquest dijous, el municipi de les Borges del Camp ha celebrat la tradicional festa de la Capvuitada. Més de 200 anys d’història que només han estat interromputs amb motiu de la Guerra Civil. És per això que es va optar per preservar la festa i poder-la celebrar, adequant-la a les mesures de seguretat corresponents.

El dia ha arrencat amb un matí plujós, que aviat ha donat pas al sol. A les 10, l’església parroquial ha acollit una pregària matinal amb Exposició del Santíssim, en què hi ha assistit una quarantena de borgencs i borgenques.

Ja al matí, també, s’han començat a veure alguns balcons guarnits, responent a la crida que es va fer des de l’Ajuntament i la Parròquia en substitució de les tradicionals catifes de flors que cada any omplen els carrers de la nostra vila de colors.

A les 7 de la tarda s’ha celebrat l’acte central i més important de la Capvuitada d’enguany, l’Ofici Solemne Concelebrat i la Renovació del Vot de Poble. La plaça de l’Església s’ha omplert, mantenint les distàncies de seguretat, de borgencs i borgenques que no s’han volgut perdre la celebració.

Puntuals, han sortit des de l’Ajuntament i l’Abadia, respectivament, la Corporació Municipal i els mossens que ha concelebrat l’Ofici: mn. Josep Mateu, mn. Joan Àguila, mn. Josep Bofarull, mn. Francesc Giménez, mn. Ignasi Olivé, mn. Javier Álvarez, diaca; i mn. Rafael Serra, que ha predicat.

Durant l’ofertori, les regidores Montserrat Llauradó i Maria Vilà han fet ofrena de la bandera de les Borges del Camp, en representació del poble i com a gest d’unitat en aquesta festa votada fa més de 200 anys.

Un cop finalitzada la litúrgia de l’Eucaristia, l’alcalde, Joaquim Calatayud, ha pres la paraula per adreçar-se a tots els presents. Durant el discurs, ha remarcat el fet de la solemnitat dels actes i la importància de preservar les festes religioses típiques del nostre poble, origen del que som i element que ens distingeix i ens identifica als borgencs i borgenques.

Seguidament, mossèn Vicenç, rector de la parròquia, ha beneït el poble amb la custòdia i els fidels presents a la celebració, renovant així, un any més, el Vot de Poble al Santíssim Sagrament. Acompanyat d’un grupet de nenes llençant pètals de flors, ha recorregut la plaça de l’Església i la petita catifa de flors, símbol de les que tradicionalment guarneixen els carrers de la vila en aquest dia.

Per acabar la celebració, mossèn Rafael Serra ha convidat els assistents a encomanar-se a la Mare de Déu de la Riera resant un Ave Maria que ha estat seguit per tothom.

Des de l’Ajuntament volem fer un agraïment a totes les persones que heu col·laborat perquè aquesta festa hagi estat tan lluïda, malgrat les condicions amb les quals s’ha hagut de celebrar, la parròquia, el cor parroquial, els voluntaris i tots els veïns i veïnes que heu guarnit els vostres balcons i heu participat de la festa. Us emplacem, l’any vinent, a celebrar una gran festa de la Capvuitada amb les carrers plens de flors i colors!

Fotografies: Antonio Parés Subietas

Llegir 3850 vegades
Divendres, 19 Juny 2020 09:39