Vés al contingut

Ban per la situació d'excepcionalitat per la sequera

Mesures decretades per l'Agència Catalana de l'Aigua davant la situació d’excepcionalitat (25% de les reserves) per sequera hidrològica, segons el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera.

Comparteix

Una campanya cívica reparteix bosses i ampolles per la caca i el pixum dels gossos i apel·la a la responsabilitat dels propietaris cbardou dc., 15/03/2023 - 15:36

L'Ajuntament de les Borges va iniciar divendres, 10 de març, el repartiment d'ampolles i bosses de plàstic entre propietaris de gossos per ajudar a conscienciar tothom de la necessitat de recollir les caques i de tirar aigua al pixum

Fem un consum responsable de l'aigua davant l'alerta per sequera cbardou dj., 21/07/2022 - 14:46

L’Ajuntament de les Borges del Camp i Comaigua, companyia gestora del cicle integral de l’aigua a la Comarca del Baix Camp, demanen la col·laboració ciutadana per fer un consum responsable de l’aigua davant la situació de sequera que afecta 7 municipis de l’àmbit de gestió de Comaigua, provocada pel descens continuat de les reserves d’aigua, lligat a la manca de pluges.

Consum responsable d'aigua
L'Ajuntament de les Borges crida a estalviar aigua, a prevenir els incendis i a protegir-se davant l'onada de calor cbardou dv., 17/06/2022 - 19:00

L'Ajuntament de les Borges del Camp ha fet una crida a la ciutadania per estalviar aigua i fer un ús responsable i mesurat d'aquest recurs. L'absència de pluges generoses i persistents en els últims mesos fa que els aqüífers no es regenerin i que el risc de sequera vagi en augment. 

Davant aquesta situació, l'Ajuntament demana a tothom que es faci un ús responsable de l'aigua ja que tot just som a l'inici de l'estiu, l'època de menys pluviometria. 

Temperatures
Impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica ateruel dt., 04/05/2021 - 13:16
Enguany s’implantarà el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, un tribut de fiscalitat verda, la recaptació del qual es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic, a fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i a impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.
Impost CO2

Autorització i comunicació de crema

S'habilita el període entre el 16 de setembre i el 15 d'octubre durant el qual es pot sol·licitar l'Autorització de crema. Aquelles persones que vulguin portar a terme una crema als terrenys forestals durant aquest període han de sol·licitar prèviament l'autorització a les oficines de l'Ajuntament.

Posteriorment a aquesta data, durant el període entre el 16 d'octubre i el 14 de març les persones que tinguin previst fer foc no necessiten d'una autorització administrativa però sí que ho han de comunicar prèviament a l'Ajuntament.

Comparteix