Vés al contingut

La colla jove Els Havanus i fins a una cinquantena de borgencs ja ho tenen tot a punt pel Passatge del Terror del 27 i 28 d'octubre

Més de cinquanta borgencs i borgenques, una part dels quals formen part de la colla de joves Els Havanus, i fins i tot un gos de nom Murdoch i apariència inquietant treballen des de fa dies en un Passatge del Terror que promet ser una proposta terrorífica per a la Castanyada i el Halloween del 2023 a les Borges del Camp. 

El borgenc Antonio Barroso actua com a coordinador de tot el muntatge, la regidora de Cultura, Joventut i Festes, Núria Cabré, canalitza la col·laboració de l’Ajuntament, la jove estudiant Aina Mèrida, presidenta de l’entitat juvenil ha promogut la col·laboració d’Els Havanus i així podem anar sumant fins a les més de 50 persones que aquests dies estan transformant el llac de la Recer i la plaça 1 d'Octubre per tal que els dies 27 i 28 tot estigui a punt per al Passatge del Terror. 

La història d’aquesta iniciativa és força curiosa. 

Tot va començar anys enrere a casa del borgenc Antonio Barroso qui, per la seva professió, comercial d’una empresa distribuidora de patates fregides i altres ‘snacks’ salats, rebia al voltant de Tots Sants la visita de nens i nenes que li proposaven fer truc o tracte, d’acord amb la tradició de Halloween. 

Barroso es va anar engrescant i juntament amb la seva parella, quan s’acostava Tots Sants, va començar decorant casa seva com un lloc tenebrós i ple de misteris. Després de la casa va seguir amb el jardí, amb música sinistre, una tirolina volant amb el comte Dràcula, altres efectes i cada cop era més i més la canalla de les Borges que anava a casa seva a fer truc o tracte. 

A les Borges, per Tots Sants, la canalla ja savia on havia d’anar: a ‘cal Barroso’. 

A partir d’aquí, l’Ajuntament de les Borges va proposar-li traslladar aquella mateixa idea, que ell feia a casa seva, però fent-la més gran i més potent. Es tractava de muntar un Passatge del Terror a la pista del Centre Cultural Marinada.

En aquesta pista, Barroso i els seus amics i col·laboradors en anys anteriors hi van muntar un laberint terrorífic, el viatge del motorista fantàstic, les mòmies i els faraons de l’antic Egipte, i tot plegat amb un èxit notable i més de 300 visitants en cada edició. 

I enguany, el repte s’ha fet encara més gran ja que el Passatge del Terror s’ha traslladat al llac de la Recer i a l'espai de la plaça 1 d'Octubre, on aquests dies, amb la col·laboració del grup de joves Els Havanus i de molts altres borgencs i borgenques s’està treballant per ambientar adequadament el que serà un espai terrorífic.  

Barroso va tota l’estona amunt i avall donant instruccions. A més d’ell, hi ha altres col·laboradors i col·laboradores adults que l’ajuden a organitzar els diversos escenaris. 

Els joves d’Els Havanus s’han de posar en situació. Molts d’ells són els actors, les actrius i els intèrprets principals del Passatge del Terror. Hi haurà moltes sorpreses i emoció i tothom ho està preparant a consciència. 

Llums, música, ambientació, roba, efectes especials…tot s’està cuidant al detall perquè enguany el passatge del terror sigui més impactant i sinistre que mai. 

La regidora Núria Cabré, una més entre totes les persones que hi col·laboren, està entusiasmada, principalment perquè aquesta iniciativa està movent molta gent i tothom vol que tot surti rodó i a la perfecció. 

Divendres dia 27, a partir de les vuit del vespre, els primers espectadors podran començar a entrar al Passatge del Terror. 

Durant aquesta setmana s’estan fent els assajos generals, es recopila tot el material, es prepara la música, els escenaris, el maquillatge…

I divendres a la tarda tothom està convocat. 

Això sí, aquest espectacle no és recomanable per a nens i nenes petits.

Però la resta, no us ho podeu perdre. 

Per tant, a les Borges: 

  • Divendres 27, a partir de les vuit del vespre, Passatge del Terror al llac de la Recer
  • Dissabte 28, a partir de les vuit del vespre, Passatge del Terror al llac de la Recer
  •  
  • Preu de l’entrada: 2 euros

No recomanable per a nens i nenes petits

 

I a més, i per celebrar la Castanyada: 

  • Dimarts 31, a la Sala Polivalent, a partir de dos quarts de deu del vespre, sopar (que es porta cadascú) i l’Ajuntament hi posa música i animació. 

També hi haurà servei de barra. 

  • Podeu reservar a l’Ajuntament de les Borges fins dilluns 30 d’octubre. 
  •  
  • Preu de l’entrada: 3 euros per persona

Comparteix