Vés al contingut
Aquest any, sí: tornarem a viure un Nadal amb plena normalitat! cbardou ds., 03/12/2022 - 10:56

Ja fa mesos que hem deixat de banda les mascaretes, excepte a recintes sanitaris i transport públic, i que, amb l'ajut de les vacunes i de la sanitat, la Covid-19 va quedant enrere. De tota manera, la memòria és curta i fa només un any, qui ho diria, en molts actes i celebracions conjuntes la mascareta i la distància social eren obligatòries i necessàries. 

Per tant, doncs, la primera novetat d'aquestes festes nadalenques, que ja tenim a tocar, és que les podrem celebrar amb plena normalitat. 

És Nadal a les Borges del Camp 2022
L'Ajuntament prepara jornades de portes obertes per donar a conèixer el refugi de la Guerra Civil de la plaça de la Font cbardou dj., 27/10/2022 - 10:18

L'Ajuntament de les Borges del Camp està treballant per passar a formar part del grup de quinze municipis catalans que compten amb refugis de la Guerra Civil visitables i per fer-ho s'ha dignificat l'accés al refugi que hi ha sota la plaça de la Font i al mateix temps es du a terme un treball per documentar la història d'aquest amagatall. 

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, presideix la commemoració de l'11S, i l'endemà, coets, inflables i paelles

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, va presidir dissabte al vespre, 10 de setembre, l'acte institucional celebrat a les Borges per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. 

A les Borges, la commemoració de l'11 de Setembre té dues parts, una primera la vigília de la Diada i la segona el mateix dia 11, amb l'aviament d'11 coets tant la nit del dia 10 com a la una del migdia del dia 11. Anys enrere, a més, també es celebrava una marxa de torxes, que ha deixat de fer-se. 

Comparteix

Dies 9 i 10: missa, concert, ball, la festa de la canalla i molt esport

El divendres 9 de setembre va ser un dia atípic. L'endemà del dia gran de la Festa Major, alguns borgencs i borgenques van fer pont, altres van treballar i, en general, la major activitat es va concentrar a la tarda-vespre. 

Durant el matí, a les dotze del migdia, una missa va celebrar Sant Antoni de Pàdua, una festa que a la major part de municipis es commemora el 13 de juny, però que a les Borges del Camp es manté l'endemà del dia gran i on, a més, i fins l'any 1978, es celebrava també amb una processó abans de l'eucaristia.

Comparteix

8 de setembre: el dia gran de la Festa Major

El dia 8 de setembre, el dia gran de la Festa Major borgenca, és el dia de les Mare de Déu trobades i el dia que, segons la tradició cristiana, es celebra la Nativitat de la Mare de Déu. Les Borges del Camp comparteix el seu dia central amb altres pobles i ciutats i amb altres Mare de Déu trobades. Entre les trobades més conegudes, la Mare de Déu de Montserrat, amb festa pròpia el 27 d'abril, i moltes altres que es celebren el 8 de setembre o pels vols d'aquesta data després que l'Església va decidir unificar la festa, fos quina fos la data de la troballa de la imatge.

Comparteix

Antonio Martorell i Maria Olivé, l'home i la dona més grans, encenen la Tronada 2022 cbardou dv., 09/09/2022 - 11:59

Antonio Martorell Alberich, de 93 anys, i Maria Olivé Tost, de 91, han encès aquest dimecres, 7 de setembre, a la una del migdia, la Tronada de Festa Major de les Borges del Camp. Enguany era la primera ocasió que aquest home i aquesta dona, els més grans de les Borges, encenien la tronada.