Vés al contingut

Primera reunió dels alcaldes de les Borges i Alforja amb el CAT pel projecte de l’aigua de l’Ebre 

Els alcaldes de les Borges del Camp, Quim Calatayud i d’Alforja, Joan Josep Garcia, s’han reunit aquest dilluns amb Josep Xavier Pujol, director gerent del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) en la primera presa de contacte d’aquests municipis amb el consorci. A la reunió també hi han sigut presents la gerent de Comaigua, Tiphaine Anderbouhr i el responsable d’operacions d’aquesta empresa, Joan Campos

Les Borges, Alforja i Riudecols van rebre aquest estiu la confirmació per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que aquest ens subvencionarà amb 4 milions d’euros el projecte per fer arribar aigua del minitransvassament de l’Ebre a aquests tres municipis. Per la seva part, el Consell Comarcal del Baix Camp, la institució que coordina aquest projecte, és l’encarregat de la redacció i de la supervisió tècnica. 

Un cop redactat el projecte s’afrontarà la fase de licitació. Inicialment, l’objectiu és fer arribar les canalitzacions de forma conjunta a la Rocabruna i des d’aquest punt desplegar la xarxa de conduccions municipals fins a cada un dels tres pobles que participen en el projecte. 

L’arribada d’aigua de l’Ebre a Les Borges, Alforja i Riudecols no comportarà en cap cas un augment dels cabals del minitransvassament per sobre del límit actual de la concessió d'aigua transvassada.      

 

Comparteix