Vés al contingut

Cinema, sopar de senalló, havaneres i rom cremat per tancar el mes de juliol

Les Borges del Camp ha acomiadat aquest calorós mes de juliol amb activitats a l'ermita i al Centre Cultural Marinada. Divendres, 29 de juliol, una cinquantena de borgencs i borgenques van trobar-se a l'ermita per veure Cinema familiar a la fresca a la plaça del santuari. És l'opció que va oferir l'Associació dels Amics de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera. 

Uns altaveus molt potents, la pantalla i taules i cadires escampades sota els arbres van acompanyar la projecció d'una pel·lícula de la factoria Disney: Jungle Cruise. 

Tot anava bé, la peli, la gent entretinguda, el bar anar servint fins que, a un quart d'hora del final de la projecció, aproximadament, el temps, capritxós, va fer caure un aiguat. La projecció es va haver de suspendre, però mentre va durar tot havia anat bé. Coses de l'estiu i del temps. 

L'endemà, dissabte, la cita era al Centre Cultural Marinada, a la pista de Cal Dasca. En aquest cas, sopar de senalló, havaneres i rom cremat, tot plegat promogut i organitzat per l'Ajuntament de les Borges. Uns 150 borgencs i borgenques van seguir aquesta convocatòria amb el grup Barcarola posant música a la vetllada i amb Anton Abelló 'Claret' i Mari Boqué, amb l'ajut d'Ignasi Ciurana, preparant el tradicional rom cremat que després va ajudar a servir Montse Llauradó. 

El grup Barcarola, format l'any 1993 a Vilassar de Mar, va oferir un repertori comentat d'havaneres, valsets populars i sardanes (El Meu Avi, La bella Lola, etc.) i, entre altres, també va oferir la cançó La Meva Àvia, una havanera que va composar un antic membre del grup, Joan Anton Carrau, que Barcarola no ha deixat d'interpretar mai des que es va composar. La cançó, guanyadora d'un segon premi al programa Èxit de TV3, va anar dedicada a totes les àvies i a totes les mares presents a l'acte i no deixa de ser una rèplica a la popular El Meu Avi, l'havanera que va composar Josep Lluís Ortega Monasterio. 

Jordi Plans (acordió), Àngels Roca (guitarra i veu), Joan Borrell (veu) i Àlex Chelet (veu) integren aquest grup que va acompanyar la tradicional nit d'havaneres borgenca.  

Mentrestant, i al mateix temps, al passeig de l'Hort del Dasca, molta altra gent fent-la petar, escoltant les havaneres i passant la nit i la calor d'aquest darrer dissabte del mes de juliol. 

Comparteix