Vés al contingut

L’Ajuntament signa un conveni amb el Poliesportiu El Garrigó per assegurar que les Borges no es quedi sense piscina

L’Ajuntament de les Borges del Camp signarà un conveni amb el Poliesportiu El Garrigó que assegurarà que el municipi continuï tenint piscina en el futur. Cal recordar que ja fa un temps que es van localitzar diversos desperfectes a les piscines, tant a la gran com a la petita, que requereixen una intervenció a fons i urgent. Així ho va traslladat la junta de l’entitat borgenca al Consistori, i va explicar que si no es poden reparar, les piscines, l'estiu del 2022, s’haurien de tancar.

La reparació de les piscines té un cost de 55.490,96 euros, segons els pressupostos d’empreses especialitzades que ha consultat la junta del Poli. Per afrontar aquesta despesa, l’entitat no tindria una altra opció que demanar un crèdit però fins i tot així els seus recursos són insuficients per assumir -ne la devolució, per la qual cosa va demanar ajuda a l’Ajuntament.

La solució plantejada per l’equip de Govern és la de signar un conveni amb el Poli per tal d’assegurar a l’entitat una subvenció anual de 9.025,56 euros durant 7 anys. D’aquesta manera el Poli podrà fer front al préstec que ha de demanar per un import de 63.178,59 euros, quantitat que inclou la reparació de les dues piscines i els interessos que comporta la devolució del crèdit

Segons va explicar l’alcalde Joaquim Calatayud en el Ple del passat 25 de novembre, quan es debatia aquesta qüestió, les piscines del Poliesportiu El Garrigó són les úniques que tenen a la seva disposició els borgencs i les borgenques, siguin socis o no de l’entitat, ja que el poble no compta amb piscines municipals i, per aquest motiu, l'equip de Govern va proposar atorgar aquesta subvenció al Poli. L'alcalde, a més, va agrair a la junta del Poli el seu treball i dedicació, que fa possible el manteniment de l’entitat i que les instal·lacions continuïn obertes i en ple funcionament.

Per la seva banda, la regidora Mònica Llauradó, en representació d’ERC-AM, es va queixar que el seu grup municipal no havia tingut informació prèvia de la proposta del conveni. “És evident que volem que la piscina s’obri. És evident que és un servei que necessitem”, va dir, i va recordar que temps enrere ja es va fer una col·laboració semblant amb el Poli “que no sempre ha estat ben vista per part de tots els borgencs i totes les borgenques, perquè no oblidem que es tracta d’una entitat privada, i aquest conveni està perpetuant aquesta situació una mica incòmoda”.

També va plantejar diverses qüestions que, des del punt de vista d'ERC s'haurien d'haver fet prèviament. Entre altres va preguntar si s’ha fet un estudi a fons de les reparacions, de la seva durada un cop fetes, si s’havia estudiat la possibilitat d’alguna altra subvenció per contribuir a finançar les despeses de la reparació i quines contraprestacions es preveu demanar al Poliesportiu El Garrigó vers el poble de les Borges.

L’alcalde va contestar la regidora i, entre altres coses va dir “que la problemàtica de les subvencions és aquesta. Segurament hi haurà gent que posarà en dubte la subvenció al Poliesportiu per arreglar les piscines, de la mateixa manera que altra gent posarà en dubte les subvencions al club de futbol, a la Colla de Gegants o als Diables, o hi haurà qui qüestionarà perquè es subvenciona el ball i és gratuït si ell o ella no van a ballar”. També va reiterar que l'equip de Govern “no podia permetre que la piscina no es pogués obrir el proper estiu” i va recordar que sempre que l'Ajuntament ha requerit l’ús de les instal·lacions del Poliesportiu per a qualsevol activitat no hi ha hagut mai cap problema per a fer-ne ús.

L'alcalde també va assenyalar que l’Ajuntament tampoc no demana altres contraprestacions a altres entitats de les Borges que també reben una subvenció municipal i va reiterar que sempre que ho han requerit s'ha pogut disposar de les instal·lacions del Poli.

Finalment, el Ple va aprovar el conveni amb els vots a favor dels grups de Junts i el PSC mentre ERC-AM es va abstenir.

La signatura del conveni entre el Poliesportiu El Garrigó i l'Ajuntament permetrà, per tant, l'inici de les obres de reparació de les dues piscines i garantir que el municipi pugui seguir gaudint del servei de les dues piscines en els pròxims anys.

Comparteix