Vés al contingut

Els Amics de l'Ermita donen la benvinguda a les noves ermitanes

Els Amics de l'Ermita han celebrat aquest dissabte un acte de benvinguda a les noves ermitanes que a partir d'ara es faran càrrec de la gestió i el manteniment tant de l'ermita de la Mare de Déu de la Riera com de l'entorn. 

Amb una missa celebrada per mossèn Vicenç Ribas i una ermita plena de borgencs i borgenques, unes paraules de presentació de les noves ermitanes a càrrec del president de l'entitat, Carles Bardou, i unes altres de benvinguda per part de l'alcalde, Quim Calatayud, s'ha celebrat aquest acte, que ha finalitzat amb un berenar a l'esplanada davant de l'ermita. El temps amenaçava pluja, però no ha impedit la celebració a l'aire lliure d'aquesta part final de la benvinguda. 

A l'acte hi han assistit, a més de la junta dels Amics de l'Ermita, una àmplia representació municipal encapçalada per l'alcalde, per les regidores Montse Llauradó, Maria Vilà, Raquel Cueva i pel regidor Carles Bardou. 

Les noves ermitanes provenen de Puig-reig (Berguedà) i arriben a les Borges i al Baix Camp sense haver-hi tingut una relació o un coneixement anterior. Imma Collado i Teia Fernández són mare i filla i formen part de la Cooperativa Ninkasi que, juntament amb una tercera cooperativista, es dedica a l'elaboració de cervesa ecològica. Un cop instal·lades a l'ermita, el seu objectiu es dedicar-se a la producció d'aquesta beguda. 

Per la seva part, l'alcalde, en nom de tot el poble ha donat la benvinguda a les noves borgenques i els ha desitjat tota mena d'èxits i encerts. L'alcalde també ha fer esment de la importància que per a qualsevol borgenc o borgenca té l'ermita i la Mare de Déu de la Riera, més enllà d'ideologies, creences o religions. 

Les noves ermitanes van conèixer a través d'un grup de WhatsApp la selecció que els Amics de l'Ermita duien a terme per cobrir la necessitat d'algú altre que s'ocupés de l'ermita i del seu entorn. Després de contactar-hi i de presentar les seves opcions, finalment Imma Collado i Teia Fernández han resultat seleccionades per aquesta ocupació que, a canvi de la seva dedicació els proporciona habitatge, condicionat, això sí, a la permanència continuada a l'ermita.   

Comparteix