Vés al contingut

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, presideix la commemoració de l'11S, i l'endemà, coets, inflables i paelles

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, va presidir dissabte al vespre, 10 de setembre, l'acte institucional celebrat a les Borges per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. 

A les Borges, la commemoració de l'11 de Setembre té dues parts, una primera la vigília de la Diada i la segona el mateix dia 11, amb l'aviament d'11 coets tant la nit del dia 10 com a la una del migdia del dia 11. Anys enrere, a més, també es celebrava una marxa de torxes, que ha deixat de fer-se. 

Pel que fa als alcaldes i alcaldesses convidats per l'Ajuntament borgenc en els últims anys, l'any 2017 va ser el torn de Lluís Maria Castellví (L'Argentera), l'any 2018 de Josep Llaberia (Duesaigües), el 2019 de Bea Mayordomo (Riudecols), el 2020 no es va fer aquest acte a causa de la pandèmia, l'any 2021 el convidat va ser l'alcalde de Maspujols, José Antonio Rodríguez i enguany el convidat ha sigut Sergi Pedret, alcalde Riudoms, qui va venir a les Borges acompanyat dels seus pares. 

L'acte va començar amb l'aviament d'11 coets que va preparar al Replà (Plaça de l'Església) Antoni Abelló 'Claret' i va encendre Santi Mestre. 

A peu de plaça, l'alcalde, Quim Calatayud, va presentar a l'alcalde de Riudoms i acte seguit aquest va dirigir un breu parlament a la cinquantena de  persones que hi eren presents i, entre elles, les regidores i regidors Montse Llauradó, Maria Vilà, Raquel Cueva, Carles Bardou, Rosa Abelló, Mònica Llauradó i Fèlix Garrido. A més de les persones presents a la plaça, alguns veïns van seguir l'acte des dels seus balcons. 

Pedret va exposar la necessitat que el poble català persisteixi tant en la reivindicació de la independència com en la feina diària per aconseguir-la i va lamentar les picabaralles continues entre els partits i els dirigents que integren el Govern. L'alcalde riudomenc va advocar clarament per la independència com a única solució per garantir la supervivència i el futur de Catalunya.  

Un cop finalitzada la intervenció de Pedret i després del cant d'Els Segadors, l'alcalde va convidar tothom a anar a l'envelat on l'Orquestra Europa seguia amb la programació de la Festa Major. 

Per la seva part, els pares del convidat, regidores, regidors i l'alcalde van pujar a l'Alcaldia on Pedret va signar el Llibre d'Or. 

L'endemà, 11 de Setembre, a la una del migdia van aviar-se novament 11 coets, que també va encendre Santi Mestre davant una reduïda presència de públic. Poc després, cap a les dues, sortiria de les Borges l'autobús promogut per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en direcció a la manifestació de la tarda que es va celebrar a Barcelona i que, segons l'ANC, va sumar unes 700.000 persones. Val a dir, a més, que a més de l'autobús, una part de borgencs van optar per anar a Barcelona amb vehicles particulars amb l'objectiu d'aprofitar millor el dia a la capital catalana. 

A banda de la commemoració de l'11 de Setembre, durant aquest diumenge el Poliesportiu El Garrigó ha celebrat la seva Festa a la piscina, amb inflables i molts nens, nenes i famílies que han optat per banyar-se i fer passar la xafogor, mentre que altres han optat per les paelles d'arròs. El Poli, per la seva part, ha posat l'arròs de les paelles, que finalment la gent s'ha cruspit sota les moreres. 

Després d'aquestes activitats, el Poli tanca la temporada de bany i, a més, durant uns dies el restaurant estarà tancat per vacances. 

Ja a la tarda d'aquest mateix dia 11 s'ha fet la Gran tirada social de tir al plat al Camp de Tir de Mas d'en Comte i al camp de futbol un partit entre el Reus FC Reddis i la UE Sitges.       

Comparteix