Vés al contingut

Comunicat sobre la suspensió de la Festa Major en honor de Sant Antoni

Benvolguts borgencs i borgenques,

En primer lloc, us vull adreçar unes paraules per a felicitar-vos l’any nou. Sortim d’un 2020 molt difícil i anormal. La pandèmia de la Covid-19 ens ha aturat la vida per complet. Ens hem hagut d’adaptar a una nova situació estranya. Els petons, les abraçades, el contacte físic o les trobades comunitàries que tant ens caracteritzen han estat substituïts per les mascaretes, la distància entre persones, la reducció de la interacció social...

Les festes de Nadal i Reis ha suposat un augment dràstic en el nombre d’afectats per aquest virus nou. La situació al nostre país és molt crítica i els responsables de la gestió de les actuacions per a aturar la pandèmia ha dictat noves mesures. Entre aquestes mesures, aprovades el 4 de gener pel Govern de la Generalitat i recollides en la resolució SLT/1/2021, hi ha la suspensió de la celebració de festes majors.

En aquest sentit, a la nostra vila aquestes noves mesures ens afecten de ple amb la Festa Major d’Hivern, que cada any se celebra el tercer cap de setmana de gener en honor del nostre patró, Sant Antoni Abat. Així doncs, l’Ajuntament de les Borges del Camp ha decidit suspendre totes les activitats que estaven previstes per a celebrar els pròxims dies 15, 16 i 17 de gener.

Cal ser honestos. En la situació en què vivim, amb centenars de nous casos a Catalunya i també amb diversos positius per Covid-19 a les Borges, no seria sensat celebrar una Festa Major i posar en risc als nostres convilatans i a nosaltres mateixos.

Desitgem que l’any vinent puguem celebrar el nostre patró tal com hem fet sempre, amb actes per a petits, joves i grans! No voldria acabar aquest comunicat sense felicitar els Antonis, Antons, Tonis, Antònies i Antonietes! Que per molts anys ho pugueu celebrar!

Joaquim Calatayud i Casals

Alcalde

Comparteix