Vés al contingut
Ban per la situació d'excepcionalitat per la sequera cbardou dl., 15/05/2023 - 14:51

Mesures decretades per l'Agència Catalana de l'Aigua davant la situació d’excepcionalitat (25% de les reserves) per sequera hidrològica, segons el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera.

Ban sequera
Avançar en la gestió compartida dels residus, conclusió de la taula rodona sobre "Què, com i per què reciclem" cbardou dj., 10/11/2022 - 12:05

El repte d'avançar en la gestió compartida dels residus entre empreses fabricants d'envasos, ciutadania i administració, ha estat una de les principals conclusions sorgides a la taula rodona "Què, com i per què reciclem" celebrada aquest dimecres, 9 de novembre de 2022 a la Sala de Plens de l'Ajuntament de les Borges del Camp i retransmesa en directe. 

Fem un consum responsable de l'aigua davant l'alerta per sequera

L’Ajuntament de les Borges del Camp i Comaigua, companyia gestora del cicle integral de l’aigua a la Comarca del Baix Camp, demanen la col·laboració ciutadana per fer un consum responsable de l’aigua davant la situació de sequera que afecta 7 municipis de l’àmbit de gestió de Comaigua, provocada pel descens continuat de les reserves d’aigua, lligat a la manca de pluges.

Comparteix

L'Ajuntament de les Borges crida a estalviar aigua, a prevenir els incendis i a protegir-se davant l'onada de calor cbardou dv., 17/06/2022 - 19:00

L'Ajuntament de les Borges del Camp ha fet una crida a la ciutadania per estalviar aigua i fer un ús responsable i mesurat d'aquest recurs. L'absència de pluges generoses i persistents en els últims mesos fa que els aqüífers no es regenerin i que el risc de sequera vagi en augment. 

Davant aquesta situació, l'Ajuntament demana a tothom que es faci un ús responsable de l'aigua ja que tot just som a l'inici de l'estiu, l'època de menys pluviometria. 

Temperatures
Les Borges renova tot el seu enllumenat públic i preveu un estalvi del 70% en la factura del consum elèctric ateruel dj., 23/12/2021 - 13:58
L'Ajuntament de les Borges du a terme durant aquestes setmanes la renovació total de l'enllumenat públic del municipi amb un doble objectiu: d'una banda reduir la factura mensual del consum elèctric i, d'altra, reduir les emissions de CO2.

Impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica

Enguany s’implantarà el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, un tribut de fiscalitat verda, la recaptació del qual es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic, a fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i a impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

Comparteix

L’Ajuntament de les Borges del Camp aprova l’ordenança per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica ateruel dj., 25/02/2021 - 11:47
Amb el vot favorable de tots els grups municipals, el ple del 19 d’octubre del 2020 va aprovar inicialment aquesta ordenança que estableix una regulació municipal que incentiva la implantació de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica, la qual ha esdevingut definitiva en data 4 de febrer de 2021.
Energia fotovoltaica
Autorització i comunicació de crema ateruel dt., 22/09/2020 - 11:06

S'habilita el període entre el 16 de setembre i el 15 d'octubre durant el qual es pot sol·licitar l'Autorització de crema. Aquelles persones que vulguin portar a terme una crema als terrenys forestals durant aquest període han de sol·licitar prèviament l'autorització a les oficines de l'Ajuntament.

Posteriorment a aquesta data, durant el període entre el 16 d'octubre i el 14 de març les persones que tinguin previst fer foc no necessiten d'una autorització administrativa però sí que ho han de comunicar prèviament a l'Ajuntament.

Crema restes vegetals
Crida per continuar amb la gestió especial de residus en temps de pandèmia ateruel dv., 17/07/2020 - 14:18
Donada l'alerta sanitària pel rebrot de la COVID-19 al territori català, Secomsa fa una crida per continuar la bona gestió dels residus durant aquesta situació excepcional.
Personal Secomsa