Vés al contingut

Les Borges es prepara per a la Capvuitada, la festa que omple el nucli antic de catifes de flors

És una de les festes més participades de les Borges del Camp, principalment per l’esforç de molta gent en decorar carrers i places amb catifes de flors per on, al cap de poques hores, hi passarà la processó.

És la Capvuitada, la tercera festa major borgenca, que es celebra el dijous després de Corpus, que té només un dia de durada i que, a diferència de les altres, amb balls, espectacles, actes infantils, etc., aquesta es centra principalment en el fet religiós.

Comparteix

L'ermita acull la celebració borgenca de la Mare de Déu de Montserrat

L'ermita de la Mare de Déu de la Riera ha acollit aquest dijous, 27 d'abril, l'acte de celebració a les Borges del Camp de la festa de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. 

A les set de la tarda s'ha celebrat una missa oficiada per mossèn Vicenç Ribas, qui ha felicitat a totes les Montserrats presents a la cerimònia.

Comparteix

La Mostra d’Entitats i Sant Jordi omplen d’activitats la Primavera Cultural borgenca

La  IV Mostra d’Entitats i la celebració de Sant Jordi concentren la major part de la vintena d’activitats previstes per celebrar la Primavera Cultural de les Borges del Camp, que tindrà lloc del 16 d’abril al 18 de maig.

El programa s’obre aquest mateix diumenge, 16 d’abril, a les 10.45h, amb la 2a Cursa d’Orientació Serè i Marinada des de la pista del Centre Cultural Marinada. L’activitat acabarà cap a les 13h, quan hi haurà ballada del gegants i un vermut popular.

Comparteix

Nota d'aclariment: Relació de totes les colles participants al Carnaval de les Borges del Camp 2023

En relació al Carnaval de les Borges celebrat aquest passat dissabte, dia 11, i sobre les colles que hi van participar, a la informació no hi van sortir exactament totes les colles participants o, en algun cas, el nom no corresponia exactament al triat per les mateixes colles. 

Amb l'objectiu d'aclarir aquesta qüestió, aquests és el nom exacte i aquestes són les colles que hi van participar: 

Comparteix

El Carnaval borgenc omple de color, festa i alegria el nucli antic i la munta grossa a la Sala Polivalent

Poc després de les cinc de la tarda de dissabte el passeig de l'Hort del Dasca va començar a omplir-se de disfresses, de música, de ganes de festa, de beguda, d'ironia i de les carrosses i les comparses del Carnaval borgenc del 2023. 

La Blancaneus i els set nans, juntament amb la bruixa dels Pim Pam, la Super Bowl, els Ben Plantats, Polis i Cacos, Som així, Sixcube, Els Havanus i Peaky Blinders, l'Inspector Gadget, Frida Kahlo, la Família Addams, la Granja i altres espontanis i espontànies van portar tota la gresca del Carnaval als nostres carrers.    

Comparteix

Aneu-vos preparant, que s’acosta Carnaval!

La festa de Carnaval a les Borges del Camp es celebrarà el proper 11 de febrer i enguany aquest ha de ser el millor dels millors després que els últims anys han sigut de restriccions a causa de la pandèmia, que ha impedit una celebració normal.

Comparteix

Vist i no vist, les Borges del Camp ha celebrat Sant Antoni Abat, la Festa Major d'Hivern


La Festa Major petita o Festa Major d'Hivern, en honor de Sant Antoni Abat, patró de les Borges del Camp, ha passat com una exhalació durant tot el cap de setmana. Vist i no vist, però intens. 

La canalla i la gent jove van tenir la tarda de divendres, dia 20, diverses cites i convocatòries: els més petits a la Sala Polivalent amb Tumàcat Músic Xou, un espectacle que s'havia programat a la pista del Centre Cultural Marinada però que finalment es va celebrar a la Sala Polivalent per evitar el fred i les baixes temperatures. 

Comparteix

Les Borges del Camp ja prepara la Festa Major de Sant Antoni

Sense massa temps per recuperar l’alè festiu, a les Borges ja hi tornem a ser. La pandèmia va alterar notablement el calendari festiu durant dos anys i encara es va deixar notar l’any passat, però enguany vam començar amb Cap d’Any i Reis i ara seguim amb la Festa Major en honor a Sant Antoni Abat, aquest sant sempre representat amb un porquet que l’acompanya.

Comparteix