Vés al contingut
Dissabte 9: missa, bàsquet amb els Rocabruna Veterans, teatre amb l’envelat ple i a la nit, Dj jribas dg., 10/09/2023 - 11:16

Dissabte 9, la Festa Major de les Borges del Camp va continuar a les dotze del migdia amb una missa en honor de sant Antoni de Pàdua i amb la imatge d’aquest sant, nascut a Lisboa i mort a la ciutat italiana de Pàdua, presidint l’altar.

Antonio Martorell i Carme Pi, de 94 i 98 anys, els aviadors de la Tronada 2023 jribas dj., 07/09/2023 - 20:14

El senyor Antonio Martorell Alberich, de 94 anys, i la senyora Carme Pi Arnau, de 98, l’home i la dona més grans de les Borges, han encès avui, 7 de setembre, la Tronada de la Festa Major. 

El senyor Martorell és el segon any que fa l’encesa, mentre que la senyora Pi ho feia per primer cop. A més, a la senyora Carme Pi l’acompanyava el seu germà, Josep Pi Arnau. Tots dos són residents a la Residència Mare de Déu de la Riera. 

La 23a edició del Festival de Músics Locals porta tot el ritme i tota l'emoció a la Festa Major jribas dl., 04/09/2023 - 19:06

Un cop finalitzat el pregó d’inici de la Festa Major, l’acte, celebrat a l’envelat, va continuar amb la 23a edició del festival de Músics Locals, que aplega músics nascuts a les Borges, que hi viuen o que d’una manera o altra tenen una forta vinculació amb el municipi, tal i com va explicar Mònica Llauradó, presentadora de la gala.

Musics Locals les Borges 2023_070
L’envelat s'omple de borgencs i borgenques per donar la benvinguda a la Festa Major 2023 jribas dl., 04/09/2023 - 17:55

Amb un envelat ple de borgencs i borgenques, el Poliesportiu el Garrigó va oficialitzar l’inici de la Festa Major 2023 amb el pregó commemoratiu dels 50 anys d’aquesta entitat.

La regidora de Cultura i Festes, Núria Cabré, va ser la primera a intervenir per presentar l’entitat pregonera i per animar a tothom a participar de la festa, de les seves tradicions i de les seves novetats, però fent-t’ho, va dir, “amb responsabilitat i consideració cap al veïnat”.

Pregó les Borges 2023_37
Les Borges del Camp reviu la festa de Capvuitada amb les tradicionals catifes i amb peticions perquè arribi la pluja cbardou dv., 16/06/2023 - 21:42

El nucli antic borgenc s'ha tornat a omplir aquest dijous d'una variada i rica diversitat de catifes amb decoracions florals, peixos, sanefes geomètriques, una papallona gegant i altres composicions amb motius religiosos. A l'entrada de l'església de l'Assumpta, la decoració ha deixat escrit: Capvuitada 1801 - 2023. 

Les Borges es prepara per a la Capvuitada, la festa que omple el nucli antic de catifes de flors

És una de les festes més participades de les Borges del Camp, principalment per l’esforç de molta gent en decorar carrers i places amb catifes de flors per on, al cap de poques hores, hi passarà la processó.

És la Capvuitada, la tercera festa major borgenca, que es celebra el dijous després de Corpus, que té només un dia de durada i que, a diferència de les altres, amb balls, espectacles, actes infantils, etc., aquesta es centra principalment en el fet religiós.

Comparteix

L'ermita acull la celebració borgenca de la Mare de Déu de Montserrat

L'ermita de la Mare de Déu de la Riera ha acollit aquest dijous, 27 d'abril, l'acte de celebració a les Borges del Camp de la festa de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya. 

A les set de la tarda s'ha celebrat una missa oficiada per mossèn Vicenç Ribas, qui ha felicitat a totes les Montserrats presents a la cerimònia.

Comparteix

La Mostra d’Entitats i Sant Jordi omplen d’activitats la Primavera Cultural borgenca

La  IV Mostra d’Entitats i la celebració de Sant Jordi concentren la major part de la vintena d’activitats previstes per celebrar la Primavera Cultural de les Borges del Camp, que tindrà lloc del 16 d’abril al 18 de maig.

El programa s’obre aquest mateix diumenge, 16 d’abril, a les 10.45h, amb la 2a Cursa d’Orientació Serè i Marinada des de la pista del Centre Cultural Marinada. L’activitat acabarà cap a les 13h, quan hi haurà ballada del gegants i un vermut popular.

Comparteix