Vés al contingut

Les Borges inicia la remodelació del carrer eix central del municipi: l'avinguda Magdalena Martorell

L'Ajuntament de les Borges adjudicarà en breu el projecte anomenat 'Obres de millora a vies públiques urbanes i parc infantil' amb el qual es durà a terme una remodelació a fons de l'avinguda Magdalena Martorell en el tram comprés entre l'avinguda Baix Camp i fins a la plaça de la Font. A més també s'actuarà al parc infantil del passeig de l'Hort del Dasca, a la plaça de la Font, a dues zones verdes del Baix Camp i al Camí de les Valls, als Aires del Camp. 

Aquesta actuació, que és de gran importància per al municipi, té un pressupost conjunt de 693.805 euros, part dels quals seran aportats a través del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona i és una de les intervencions més importants del present mandat municipal amb un objectiu clar: revitalitzar tota l'àrea central de l'avinguda Magdalena Martorell, el passeig de l'Hort del Dasca i la plaça de la Font ja que aquests carrers són alguns dels eixos vertebradors més importants de la vida i de l'activitat social, econòmica i de relació al municipi de les Borges.

Des del punt de vista de l'equip de Govern municipal, l'avinguda Magdalena Martorell ha anat deteriorant-se amb el pas dels anys i presenta deficiències en l'aspecte general de la pavimentació de les voreres a causa de les diferents intervencions i dels pegats que s'hi han anat fent, a causa de l'acció de les arrels dels arbres, molts dels quals estan malalts o molt envellits, de l'actual distribució de l'aparcament, que permet l'aparcament continuat en doble fila i de la discontinuïtat de les voreres que per exemple, davant la farmàcia, són inexistents.

El Govern municipal borgenc vol actuar decididament per transformar aquest espai en un nou eix de convivència i de relació que doni major protagonisme i facilitats als vianants i que reordeni l'aparcament i el pas dels vehicles. El projecte va ser aprovat pels 7 regidors dels grups de Junts i el PSC, mentre que els regidors i regidores d’ERC es van oposar a la seva aprovació, però es van abstenir en el tràmit de licitació. 

Pel que fa al parc infantil del passeig de l'Hort del Dasca, que és, amb diferència, el parc infantil més utilitzat del municipi, l'actuació que s'hi farà consistirà en la seva ampliació i en la construcció d'una pèrgola per dotar d'ombra aquest espai amb l'objectiu que pugui ser utilitzat també durant les hores de major radiació solar. 

Altres punts on s'actuarà són a la intersecció de l'avinguda Magdalena Martorell amb l'avinguda Baix Camp, on una rotonda distribuirà el trànsit; a la plaça de la Font, on s'habilitarà l’accés a l'antic refugi de la Guerra Civil; i als Aires del Camp i Camí de les Valls, on es repavimentarà la calçada d'accés.

Hi ha altres detalls relatius a l'actuació com la substitució de l'arbrat existent, part del qual està malalt o molt envellit, el canvi de l'aparcament, que passarà a ser de cordó a aparcament en bateria, la renovació de part de l'enllumenat, el grapejat dels cables de serveis o el tractament que es farà a dues zones verdes del Baix Camp on s'hi millorarà la vegetació, hi haurà nou mobiliari urbà, jocs infantils i maquinària per a l'esport a l'aire lliure. 

El termini d'aquest conjunt d'actuacions és de cinc mesos a comptar des de l'adjudicació de l'obra, que es produirà entre finals d'any i primers de 2022 de tal manera que, si es compleixen els terminis previstos, aquesta millora substancial sobre el carrer més transitat de les Borges, l'avinguda Magdalena Martorell i sobre alguns dels carrers que hi fan cap, hauria d'estar enllestida a l'inici de l'estiu vinent.  

Comparteix