Vés al contingut

Quasi enllestides les obres de Magdalena Martorell, nova àrea de cal·listènia i aviat a terra les cases del tomb de la Cooperativa

L'alcalde de les Borges, Quim Calatayud, va donar compte en la sessió plenària celebrada aquest dijous, 22 de setembre, de l'estat de les obres que es duen a terme a l'avinguda Magdalena Martorell, a la zona del barri del Baix Camp i en altres punts com la plaça de la Font o el passeig de l'Hort del Dasca. 

Respecte de l'avinguda Magdalena Martorell, l'indret de les Borges del Camp que registra una major mobilitat tant de vehicles com de persones, l'alcalde va detallar els avenços que hi ha hagut des de la Punta fins al tomb de la Cooperativa. 

Actualment, l'avinguda Magdalena Martorell, que s'ha pavimentat completament, ja està senyalitzada, s'han delimitat les places d'aparcament i les de càrrega i descàrrega, s'han senyalitzat els passos de vianants, s'ha unit el passeig de l'Hort del Dasca amb l'avinguda Magdalena Martorell davant l'edifici de la Caixa, s'han distribuït jardineres i s'han fet voreres noves a les dues bandes entre la farmàcia i fins al tomb del CAP. 

A més, s'ha habilitat un accés per a persones amb mobilitat reduïda al Centre Cultural Serè i s'hi ha col·locat un nou pas de vianants que compta amb senyals lluminoses i amb botons que permeten als vianants activar aquests senyals per advertir als conductors de la intenció de creuar i per poder-ho fer amb major seguretat. 

L'actuació a l'avinguda Magdalena Martorell es completarà amb l'enderrocament de les cases que hi ha al tomb de la Cooperativa tocant al Centre Cultural Serè i amb la continuïtat de la vorera fins a la placeta del Pi. A l'altra banda, a tocar del pati i del magatzem de la Cooperativa, s'enderrocarà la casa que hi ha a l'avinguda Magdalena Martorell, 45 per eixamplar el pas per als vehicles, de tal manera que d'aquí a unes setmanes tota aquesta zona oferirà un nou aspecte a banda i banda, completament renovat i amb major seguretat per a persones vianants i conductores. 

A més d'aquestes actuacions, la plaça de la Font ja està pràcticament enllestida, a falta que es dignifiqui i s'enllesteixi l'accés al refugi de la Guerra Civil, mentre que al passeig de l'Hort del Dasca s'hi han de col·locar grans tendals, principalment sobre l'àrea del parc i de jocs infantils. 

Pel que fa al barri Baix Camp, s'han pintat i senyalitzat els accessos, s'han delimitat zones d'aparcament, s'ha creat una nova zona d'aparcament amb capacitat per a vuit vehicles al final del carrer de les Fontanelles i s'ha instal·lat una àrea de cal·listènia a la placeta d'accés al barri, davant mateix del parc infantil. 

Les obres a l'avinguda Magdalena Martorell, les de major envergadura de tot el projecte, van iniciar-se a meitats del passat mes de març i han quedat enllestides en poc més de 5 mesos. A més, simbòlicament, aquesta part de les obres s'ha enllestit i ha quedat a punt poc abans de la celebració dels actes més destacats de la Festa Major borgenca, fet que l'alcalde també va destacar positivament en el moment de donar compte del desenvolupament de tot aquest projecte, del que, això sí, encara queda feina a fer.    

Comparteix