Vés al contingut

Les Borges del Camp presenta la seva programació per als mesos de juliol i agost

Després d'un mes de juny en què s'ha pogut recuperar la plena normalitat pel que fa a la programació festiva i d'actes lúdics i culturals, amb l'obertura de la piscina, la Capvuitada i la revetlla com a actes més destacats, ara les Borges del Camp enfila el gruix dels actes de l'estiu, i més concretament dels mesos de juliol i agost

Comparteix

El Poli rep la Flama del Canigó, però només el ciclista Josep Turón va completar la ruta fins el Coll d'Ares

El Poliesportiu El Garrigó es va vestir, aquest dijous, 23 de juny, de música, revetlla i festa per celebrar la nit que dóna la benvinguda al solstici d'estiu. 

Per precaució, i atesa la situació de sequera i el risc d'incendi, el Poli havia fet públic un comunicat poca estona abans de l'inici de la revetlla indicant que quedava prohibit llençar coets dins el recinte. A més, la foguera que es va encendre, tot i que hi havia molta fusta preparada, va ser una foguera petita per minimitzar riscos. 

Comparteix

La Capvuitada del Corpus, amb catifes als carrers i amb la processó, torna gairebé a la normalitat

Les Borges del Camp ha celebrat aquest dijous, 23 de juny, la Capvuitada del Corpus, que al municipi és festa local. Els actes més destacats d'aquesta commemoració es concentren a la tarda, amb l'elaboració de les catifes de flors i serradures als carrers del nucli antic, amb el Cant de Vespres, a partir de les 7 de la tarda, amb la participació de la Corporació Municipal i, a continuació, amb la processó pels carrers de la vila per renovar el Vot de Poble. Enguany, a més, la Capvuitada ha coincidit amb la revetlla de Sant Joan, que celebra l'inici de l'estiu.  

Comparteix

L'Ajuntament de les Borges del Camp formalitza amb l'Incasòl l'enderroc de dues cases per alliberar el tomb de la Cooperativa

L'alcalde de les Borges del Camp, Quim Calatayud i Francisco Reina del Pozo, Cap de gestió de Projectes de Rehabilitació de Nuclis Antics, en representació de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) han signat l'acord que permetrà l'enderrocament de dues cases al tomb de la Cooperativa, de tal manera que, un cop a terra, es podrà urbanitzar definitivament aquesta zona de l'avinguda Magdalena Martorell, adjacent al Centre Cultural Serè.

Comparteix

El 46è Aplec de la Sardana recupera la normalitat amb la Reus Jove, missa, diables, sopar i ball fins ben entrada la nit

Possiblement la millor notícia per als organitzadors i per als participants en el 46è Aplec de la Sardana Verge de la Riera és que per fi aquesta trobada ha tornat a la rutina i a la normalitat. 

L'aplec sardanista de les Borges del Camp, com tantes altres activitats, s'ha vist alterat en els dos anys anteriors per la pandèmia, però enguany tot ha sigut normal, tal i com es venia fent en els anys anteriors a la Covid-19. I aquesta és, possiblement, la millor notícia. 

Comparteix

L'Ajuntament de les Borges crida a estalviar aigua, a prevenir els incendis i a protegir-se davant l'onada de calor

L'Ajuntament de les Borges del Camp ha fet una crida a la ciutadania per estalviar aigua i fer un ús responsable i mesurat d'aquest recurs. L'absència de pluges generoses i persistents en els últims mesos fa que els aqüífers no es regenerin i que el risc de sequera vagi en augment. 

Davant aquesta situació, l'Ajuntament demana a tothom que es faci un ús responsable de l'aigua ja que tot just som a l'inici de l'estiu, l'època de menys pluviometria. 

Comparteix

Una cinquantena de persones celebra la festivitat del Corpus

Una cinquantena de persones ha participat aquest dijous, 16 de juny, en la celebració de la solemnitat del Corpus Christi. Aquesta commemoració anys enrere es vivia amb molta més efusió, ja que fins i tot era dia festiu, però actualment la celebració és estrictament religiosa, tot i que algunes ciutats, com Reus o Barcelona hi celebren esdeveniments singulars, com és el cas de l'ou com balla, que es segueix fent tant a la Ciutat Comtal com a la capital del Baix Camp. La festa, però, és rellevant dins el calendari festiu catòlic.  

Comparteix