Vés al contingut

És Nadal a les Borges del Camp!

El programa de Nadal, Cap d'Any i Reis a les Borges ens ofereix enguany tres setmanes plenes d'activitat que combinen tradició, solidaritat, atenció i entreteniment per a la nostra canalla, esport i les celebracions del Nadal més nostrat i religiós.

Les Borges, si la pandèmia no ho impedeix, recupera enguany un programa d'actes molt proper al que entenem per tornar a la normalitat. I confiem que el podrem viure així, però recordeu que cal que seguim observant i tenint cura de les recomanacions principals, que segueixen vigents i que cal respectar:

  • Distància
  • Mans
  • Mascareta
  • Ventilació

En relació amb el programa i al conjunt d'activitats que s'hi proposen, l'Ajuntament vol convidar tothom a participar-hi i vol fer constar el seu agraïment a les persones i entitats que, juntament amb la Regidoria de Festes, Cultura i Joventut, el fan possible.

El programa podrà ser consultat a través del mòbil en un codi QR i, a més, tothom que ho vulgui podrà compartir el seu Nadal a les Borges del Camp i a les xarxes socials a través del hashtag #NADALBORGESCAMP21.

Xiquets i xiquetes, protagonistes destacats

Com no podia ser d'una altra manera, xiquets i xiquetes seran protagonistes destacats, dissabte 18, de la sortida i l'esmorzar per anar a buscar el Tió, que aquests dies ja volta per l'ermita, i per portar-lo, tots junts, als baixos del Centre Cultural Marinada, on caldrà engreixar-lo.

L'endemà, diumenge 19, el 48è Pessebre al Puig de Gallicant unirà novament una bona caminada amb una tradició molt arrelada que es clourà amb un dinar de germanor.

Aquell dia, però, caldrà reservar forces per al bingo. L'organitza l'Associació Cultural de Dones Borgenques amb la col·laboració d'empreses i comerços de les Borges. A partir de les sis de la tarda a la Sala Polivalent. La recaptació anirà destinada a La Marató de TV3.

Pocs dies després, nova acció solidària. Dijous 23 a la tarda, al Centre Cultural Serè, donació de sang promoguda per l'Associació de Donants de Sang del Baix Camp. Recordeu que la sang, tan necessària, no es pot fabricar ni produir.

Divendres 24, amb la Missa del Gall i diumenge 25, amb la Missa solemne de Nadal, reviurem el naixement del nadó que il·lumina aquestes festes i la nostra tradició cultural i religiosa.

A continuació, diumenge 25, després de missa, els nens i les nenes de les Borges faran cagar el Tió que, en aquella data, ja ha de tenir la panxa ben plena de llaminadures i entreteniments.

I novament, de dilluns 27 a dimecres 29, xiquets i xiquetes seran protagonistes destacats. A la Sala Polivalent, matí i tarda, tallers de Nadal, manualitats, activitats pensades per als més petits i inflables. Tres dies de diversió i entreteniment, que seguiran dijous, dia 30, a la tarda, amb una projecció de cinema al Centre Cultural Serè.

I així, a poc a poc, anem arribant a l'últim dia de l'any i a l'esperat Home dels Nassos, que a la una del migdia del 31 de desembre iniciarà una passejada des del Replà a la pista del Centre Cultural Marinada. L'home que té tants nassos com dies li queden a l'any.

I a la tarda d'aquest mateix 31 de desembre, 2a Cursa de Sant Silvestre amb sortida al passeig de l'Hort del Dasca. Veniu a córrer amb barrets de Pare Noel, amb garlandes, amb raïm i amb tot allò que trobeu adient per acomiadar un 2021 que s'acaba.

A més, i durant les festes, per acabar d'arrodonir el vessant lúdic i esportiu, 3a Caminada Popular Crema Torrons compartint caminada i fotografies.

L'endemà, dissabte 1 de gener, l'església parroquial de les Borges pren tot el protagonisme. A les 12 del migdia per celebrar-hi la missa solemne de Santa Maria i ja a la tarda, a les set, pel tradicional Concert de Cap d'Any a càrrec del Cor Parroquial.

I a partir d'aquí, novament, el centre d'atenció, els més menuts.

Nens i nenes que diumenge, dia 2, donaran la carta als patges de ses majestats els Reis Mags i que podran compartir coca amb xocolata desfeta. Tot plegat a la pista del Centre Cultural Marinada.

I dimecres, dia 5, el gran dia. La cavalcada dels Reis, que vindran a les Borges en tren i que, després de fer un recorregut pel poble repartint caramels, il·lusió, i tal vegada carbó, aniran primer al balcó de l'Ajuntament, on l'alcalde, Quim Calatayud els lliurarà les claus de totes les cases, per dirigir-se després a l'església on, després d'adorar al Nen Jesús, repartiran joguines i presents a nens i nenes.

L'endemà, dia 6, a les 12 del migdia, la missa d'Epifania posarà punt final a les festes de Nadal de les Borges del Camp, 2021-22.

Comparteix