Vés al contingut

2.700 calçots, 155 assistents, 9 concursants i molt bon ambient a la primera Calçotada Popular de les Borges

Diumenge, 25 de febrer, la pista del Centre Cultural Marinada de les Borges del Camp ha acollit la primera Calçotada Popular, organitzada conjuntament per la Comissió de Festes i l'Ajuntament de les Borges, convocatòria que ha resultat un notable èxit de participació.

Tot i que el temps era insegur, amb el cel força ennuvolat i amenaça de pluja, la calçotada finalment s’ha pogut celebrar sense cap interrupció.  

Amb un total de 155 assistents, una part dels quals nens i nenes, la calçotada ha servit 2.700 calçots acompanyats de salsa romesco, a més de llonganissa, cansalada, xistorra i embotit cuinat a la brasa, torrades, vi, aigua…

Els calçots s’havien encarregat i comprat prèviament, mentre que la carn i l'embotit s’han cuinat a la brasa allà mateix.

D’altra banda, i abans de l’inici de la calçotada, s’ha celebrat el concurs d’all i oli a morter que ha guanyat Sònia Gómez Baiges. Al concurs hi han participat 9 cuiners i cuineres a qui l’organització ha facilitat els ingredients. 

El jurat ha hagut de tastar i avaluar a cegues les 9 salses, i finalment, Sònia Gómez ha estat la guanyadora, seguida de Xavi Rofes i de Riera Rofes. La guanyadora, que habitualment fa l’all i oli amb l’ajuda d’una batedora i que tenia poca pràctica en fer-ho manualment, ha rebut com a premi dos litres d’oli, mentre que tant ella com la resta de concursants han rebut un detall com a recordatori i agraïment per la participació en aquest primer concurs.  

Des de l'organització, tant la Comissió de Festes com l'Ajuntament de les Borges del Camp, s'han mostrat molt satisfets amb la participació i l'èxit tant del concurs com d’aquesta primera calçotada popular. 

Per tant, amb la satisfacció i l'èxit d'aquesta primera edició com a precedents, tot apunta que la calçotada popular es consolidarà com una nova cita anual al calendari festiu anual de les Borges del Camp.

Per la seva part, la Comissió de Festes ja treballa en una nova cita el proper dissabte 9 de març, en aquest cas el Boom Fest, 11 hores de música a la Sala Polivalent entre les sis de la tarda i les cinc de la matinada.  

 

Comparteix