Vés al contingut

Les Borges del Camp enceta l’estiu amb un mes de juny carregat d’actes

Amb el lema “torna l’estiu a les Borges del Camp”, es recupera la programació festiva del mes de juny, adaptant-la a les mesures per la Covid-19

Aquest any, les Borges del Camp recuperarà l’activitat festiva després d’un estiu en què la Covid-19 va obligar a suspendre la immensa majoria d’actes que organitzen les entitats i l’Ajuntament.

La programació s’iniciarà amb els actes de la Capvuitada del Corpus, festa local votada pels nostres avantpassats. Els horaris, tant del dia del Corpus Christi com del de la Capvuitada, els podreu consultar al programa d’actes de la festa.

L’ermita de la Mare de Déu de la Riera acollirà, el dissabte 12 de juny, la Jornada de Montserrat que organitza l’associació dels Amics de l’Ermita en substitució de la pelegrinació que anualment celebren. Els actes començaran a les 5 de la tarda, amb la celebració de la Missa a la plaça del Santuari. Acte seguit, hi haurà la conferència “Montserrat: confinament amb ulls de monja”, a càrrec de la germana Regina Goberna, religiosa del monestir de Sant Benet. Per finalitzar la jornada, se servirà un berenar popular, els tiquets del qual es vendran al preu d’1€ en benefici de l’ermita; i a l’interior del temple, es projectarà un vídeo de la primera pelegrinació que es va celebrar, el 1984.

El divendres dia 18, a dos quarts de 10 de la nit, l’escola de dansa Camí de Mar celebrarà el seu festival a la pista del Centre Cultural Marinada. L’actuació, dirigida per la borgenca Roser Prats, comptarà amb la col·laboració de la Colla de Joves Els Havanus. Per a assistir-hi, caldrà comprar l’entrada que es vendrà una hora abans al preu de 5€.

L’endemà, dissabte 19, l’ermita tornarà a ser la protagonista amb la quaranta-cinquena edició de l’Aplec de la Sardana Verge de la Riera, aquest any reconvertit en concert. A dos quarts de 7 de la tarda se celebrarà la Missa a la plaça del Santuari i, seguidament, la Cobla Reus Jove oferirà el concert “Sardana és femení”, amb obres dedicades i composades per dones.

Sant Joan: la Flama del Canigó

Aquest any, els actes de Sant Joan començaran el dia de la vigília i s’allargaran fins al dia 24, quan se celebra la memòria de Sant Joan Baptista.

El dimecres 23, a les 6 de la tarda, hi haurà la concentració de vehicles a la zona del parc Primer d’Octubre per anar a buscar la Flama del Canigó a Reus. Aquest any no es podrà fer el trasllat amb camions, sinó que cadascú haurà d’anar amb els seus vehicles particulars. A Reus, recollirem la Flama i tornarem cap a les Borges. En arribar a l’entrada al polígon, tots aquells que ho vulguin podran seguir la ruta amb bicicleta fins a arribar al Poliesportiu El Garrigó, on es llegirà el manifest i s’encendrà la foguera.

L’endemà, dijous 24, la pista del Centre Cultural Marinada acollirà, a partir de les 7 de la tarda, el correfoc infantil a càrrec de la Colla Infantil de Diables de les Borges del Camp.

Activitats esportives i de lleure amb el Casal d’Estiu

Tal com vam anunciar, el dilluns 28 de juny començarà el Casal d’Estiu que organitza l’Ajuntament i el Consell Esportiu del Baix Camp, amb la col·laboració de l’AMPA de l’Escola Rocabruna. 

L’estiu no s’acaba aquí

Des de l’Ajuntament i amb les entitats, estem acabant de tancar el programa d’activitats previstes per als mesos de juliol i agost. Un calendari carregat d’actes per a petits, joves i grans del qual disposareu ben aviat.

Comparteix