Vés al contingut

Els Reis de l'Orient tornen per deixar joguines i molta il·lusió a tot el poble de les Borges del Camp

Els Reis de l'Orient han tornat enguany a les Borges del Camp amb tota normalitat un cop superada la pandèmia que en els anys precedents havia posat moltes dificultats al desenvolupament de la gran festa de la canalla.

Els tres reis, tot i que venen del llunyà Orient, a les Borges s'estimen més arribar-hi en tren, que és un mitjà prou eficient quan funciona amb normalitat.  

Aquest dijous, 5 de gener, el tren va funcionar correctament i els tres reis van arribar amb normalitat a l'estació borgenca on moltes famílies i molts nens i nenes ja els esperaven per acompanyar-los fins a les carrosses que els havien de conduir primer a l'Ajuntament i a continuació a l'església.

La comitiva reial estava formada per un primer vehicle que portava tota mena de joguines, regals i una mica de carbó. A continuació, l'estel que guia als tres reis, un altre vehicle amb un ramat de xais i amb el seu pastor i ja a continuació les tres carrosses reials.  
  
Un cop la comitiva va arribar a la plaça de l'Església, a les Borges va començar a nevar una neu artificial i abundosa acompanyada de confeti de festa. 

L'alcalde, Quim Calatayud, va donar la benvinguda als tres reis i acte seguit ses majestats i l'alcalde van sortir al balcó de l'Ajuntament on l'alcalde va lliurar als tres reis la clau màgica que obre totes les portes de les cases de les Borges del Camp. 

Els Reis Mags es van mostrar molt contents de la rebuda que el poble de les Borges els va dispensar i van assegurar que havien llegit una per una totes les cartes dels nens i les nenes de les Borges i que havien tingut molta feina preparant totes les peticions que els havien fet. 

Els reis també van dir que portaven carbó per deixar-lo a la gent que es comporta incívicament i finalment van convidar tothom a donar-se la mà, tancar els ulls i demanar un desig.  

A continuació, els tres Reis Mags van travessar la plaça i van anar fins a l'església parroquial on mossèn Vicenç Ribas els va donar la benvinguda i on van adorar a l'Infant Jesús. 

Acte seguit va començar el moment més esperat per tota la canalla. El repartiment dels regals i de totes les joguines, que Melcior, Gaspar i Baltasar van anar lliurant un per un a tots els nens i nenes. 
I un cop més, un any més, les cares d'il·lusió i d'alegria van omplir la festa, que ja s'acostava al seu final, i més tenint en compte que els Reis encara tenien molta i molta feina per davant. 

A hores d'ara ja són de tornada cap al seu llunyà país, però el que és segur, i així ho van dir, és que l'any vinent tornaran.    

Comparteix